Závod La Lorraine nedaleko Kladna je opravdová „továrna na pečivo“ – ročně se tady vyrobí více než 80 000 tun mraženého pečiva, které denně kupujeme v našich supermarketech. A protože poptávka roste, navyšují se odpovídajícím způsobem i výrobní a skladovací kapacity v kladenském areálu společnosti La Lorraine. V letošním roce se tady staví prostory pro rozšíření výroby, nový bude pětipodlažní objekt pro technické zázemí a nová bude i velká skladovací hala s vnitřní teplotou –25 °C s ochrannou atmosférou a nízkým obsahem kyslíku. Na výše uvedených objektech se díky svým vlastnostem uplatnilo i cca 2000 kubíků tvárnic, malt, překladů a dalších materiálů Ytong.
Investorem 1. fáze rozšíření závodu je společnost La Lorraine, a. s., generálním projektantem MS architekti, s. r. o., a hlavním dodavatelem stavby IMOS Brno, a. s.. Stavět se začalo v listopadu 2018 a o rok později, tedy v listopadu 2019, byla první fáze rozšíření závodu ukončena.


